Om  
Tina Bru

Høyre-nestleder tar ikke gjenvalg

Tina Bru (H) bekrefter i et intervju med VG at hun ikke tar gjenvalg til Stortinget i 2025.

Høyre-nestleder Tina Bru tar ikke gjenvalg til Stortinget i 2025.
Høyre-nestleder Tina Bru tar ikke gjenvalg til Stortinget i 2025.Foto: Javad Parsa / NTB
Ingrid Skovdahl

– Mitt valg er tatt etter en haug av grubling, masse tvil og vanskelige prosesser i hodet. Tiden er inne nå for å si farvel til den lange forpliktelsen en periode til på Stortinget er, sier Høyre-nestleder Tina Bru i et intervju med VG.

Hovedårsaken er at hun ønsker seg en «vanlig familiehverdag», der hun har mer tid til å være sammen med sine to barn.

– Det har jeg aldri opplevd. Stortinget forplikter meg til å bo fire nye år i Oslo, uten en vei ut hvis det blir nødvendig. Det vil jeg ikke, forteller hun.

Les også

Solberg: – Veldig glad for at dette ikke er et farvel

Bru beskriver avgjørelsen som vemodig, men understreker at hun ikke slutter i politikken – hun ønsker bare ikke å låse seg til fire nye år på Stortinget. Dersom det viser seg å bli borgerlig flertall i stortingsvalget, vil hun ikke nødvendigvis takke nei til en statsrådspost hvis hun får tilbudet.

– Å være statsråd som jeg fikk være i deler av forrige stortingsperiode var et stort privilegium, det var supergøy. Skulle jeg være så heldig å få anledning til det en gang til, så må jeg vurdere det på det tidspunktet, sier hun til VG.

Høyre-leder Erna Solberg sier til VG at hun har stor forståelse for nestlederens avgjørelse. Hun er glad for at Bru tross dette ikke forlater politikken.

– Jeg er veldig glad for at dette ikke er et farvel til politikken, og at hun åpner for å bidra i andre roller som ikke låser henne til fire år borte fra familien. Tina er en viktig politiker for Høyre. Hun har markert seg som en tydelig stemme på flere områder og har et blikk på politikken som har stor verdi for oss, sier Solberg til avisen.

Tina Bru har sittet som representant på Stortinget for Rogaland siden 2013. Mellom 2009 og 2013 var hun vararepresentant. Fra 2013 til 2020 var hun medlem av Stortingets energi- og miljøkomité. Nå er hun medlem og første nestleder i finanskomiteen.

Les også

Omtalte personer

Tina Bru

Stortingsrepresentant Rogaland (H), første nestleder, Finanskomiteen
Bachelor of Management med fordypning endringsledelse (BI Stavanger, 2012)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00