Venstre: – Vi bør være mer opptatt av valget i Europaparlamentet

Nordmenn og norske medier følger tett på når det er valg i USA. Men valget i EU-parlamentet vekker liten interesse. Det er rart, tatt i betraktning hvor viktig det er for oss, mener leder av Venstres internasjonale utvalg Benedicte Røvik. Europaparlamentsmedlem klassifiserer Norges utenforskap som «meningsløst».

Diskusjonene i EU-parlamentet har stor betydning for Norge. Derfor bør nordmenn være mer oppdatert på hva som skjer der, det mener Venstres Benedicte Røvik. 
Diskusjonene i EU-parlamentet har stor betydning for Norge. Derfor bør nordmenn være mer oppdatert på hva som skjer der, det mener Venstres Benedicte Røvik.  Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2022– Source: EP
Christina Kullmann Five

– Vi er så distansert fra det som skjer i Brussel, til tross for at vi blir direkte påvirket av beslutningene som tas der, sier Benedicte Røvik.

Hun prøver å forberede seg til valget i Europaparlamentet i Brussel som skjer neste vår. Gjennom Venstres europeiske søsterpartier i ALDE (Alliance of Liberals and Democrats for Europe) kan Venstre være med å gi innspill til gruppens valgprogram, men de har ikke stemmerett når det endelige programmet skal vedtas

– I Norge har vi ingen innflytelse på valget, og har ingen representanter i Europpaparlamentet. Så hvorfor skal vi bry oss?