Analyse av 
Christina Kullmann Five

Dette er subsidieracet. Og vinneren er.... klima?

Svak krone og høy inflasjon er bare noen av humpene i veien for norske grønne bedrifter om dagen. I tillegg skal de takle knallhard konkurranse på verdensmarkedet. Her får du en oppdatering om konkurransesituasjonen.

Uncle Sam trenger deg, hvis du er en grønn bedrift. Joe Biden har lykkes med å lokke til seg flere norske bedrifter til amerikansk jord.
Uncle Sam trenger deg, hvis du er en grønn bedrift. Joe Biden har lykkes med å lokke til seg flere norske bedrifter til amerikansk jord.Foto: AP Photo/Susan Walsh/NTB
Christina Kullmann Five

Dette er eksempler på at det grønne skiftet viser seg i verden i dag:

Den amerikanske subsidiepakken har skapt glede over at USA endelig har meldt seg på klimakampen. Men sannsynligvis har den nok også gitt noen våkenetter for den som frykter at europeiske bedrifter skal flytte over Atlanteren.

USAs subsidiepakke vil få negative konsekvenser for investeringer i Norge og Europa. Investeringer i grønne verdikjeder vil vris vekk fra Norge og Europa, til fordel for USA.

 

– Det handler om Norges evne til å videreutvikle oss som energinasjon, sa Anniken Haugli, viseadministrerende direktør i NHO på et frokostmøte i regi av NHO. Her ble et forstemmende bilde av norske bedrifters konkurransesituasjon tegnet opp. 

Altinget logoForsvar
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om forsvar samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00