Analyse av 
Thomas Lauritzen

EU-sjefen går på stram line som kandidat til sin egen jobb

Litt for alle, men ikke for mye for noen. Ursula von der Leyens tale til Europaparlamentet forrige uke ser ut som den pragmatiske rullebanen til en kampanje for å få fem nye år på toppen av EU-kommisjonen. Men hun kan få problemer med å få flertall.

Det er ventet at Ursula von der Leyen vil søke gjenvalg når EU-kommisjonen byttes ut neste år. I årets State of the European Union tale, balanserte hun på stram line for å gjøre alle interesser til lags. 
Det er ventet at Ursula von der Leyen vil søke gjenvalg når EU-kommisjonen byttes ut neste år. I årets State of the European Union tale, balanserte hun på stram line for å gjøre alle interesser til lags. Foto: REUTERS/Yves Herman
Thomas Lauritzen

STRASBOURG: Det eneste som manglet var en brølende hjort i tåken da EU-sjefen onsdag morgen forrige uke grafisk beskrev behovet for å ta vare på Europas natur.

– Fra de

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024