Flertall for jordbruksavtalen – skjerpet fokus på selvforsyning og matberedskap

Regjeringspartiene og SV har kommet til enighet i årets jordbruksavtale. Skjerpet fokus på selvforsyning og matberedskap er en sentral del av enigheten.

Kampen om jordbruksavtalen har vært intens siden forhandlingene startet i april. Bøndene endte opp med et resultat som gir dem nesten 3 milliarder kroner mindre enn de hadde krevd i starten av forhandlingene. 
Kampen om jordbruksavtalen har vært intens siden forhandlingene startet i april. Bøndene endte opp med et resultat som gir dem nesten 3 milliarder kroner mindre enn de hadde krevd i starten av forhandlingene. Foto: Adam Ihse/TT News Agency via AP
Ingrid Skovdahl

Mandag har Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti sikret et flertall på Stortinget for årets jordbruksavtale.

Jordbruksavtalen har vært til behandling i Stortingets næringskomité siden midten av mai, etter at regjeringen og Norges Bondelag kom til enighet om en ramme på 4,15 milliarder kroner. Summen vil gi en inntektsvekst på 111.000 kroner per årsverk – 23 prosent i gjennomsnitt.

I innstillingen fra Næringskomiteen er man nå enige om å fremme følgende forslag som et tillegg til det som var utgangspunktet:

Altinget logoForsvar
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om forsvar samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00