Om  
Elisabeth Gifstad Michelsen

MOST-generalen har fått stilling i Nato-kommandoen i Norfolk

Generalmajor Elisabeth Michelsen har fått en ny stilling ved Nato-kommandoen i Norfolk i Virginia.

Generalmajor Elisabeth Michelsen har fått ny stilling ved JCF Norfolk i Virginia.
Generalmajor Elisabeth Michelsen har fått ny stilling ved JCF Norfolk i Virginia.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Nora Didriksen

Forsvarsdepartementet har utnevnt generalmajor Elisabeth Michelsen til Deputy Chief of Staff Operation ved den fellesoperative Nato-kommandoen i Norfolk i Virginia, USA. Det melder Forsvaret i en pressemelding.

Nato-kommandoen, Joint Force Command Norfolk, har ansvaret for blant annet Atlanterhavsforbindelsen til Europa. Etter planen, skal Norge, Danmark, Sverige og Finlands organiseres inn i kommandoen i Norfolk. Forsvaret opplyser at de prioriterer utviklingen av Norfolk høyt, og vil bidra med flere nye stillinger frem mot 2025.

– Det er viktig for Norge å bemanne dette hovedkvarteret med kompetent personell, og jeg er svært glad for at generalmajor Michelsen tiltrer denne sentrale stillingen nå, sier sjef for Forsvarsstaben, generalløytnant Ingrid Gjerde.

Hun har tidligere vært sjef for Heimevernet, sjef for Brigade Nord og holdt en lederstilling ved Forsvarets operative hovedkvarter. 

– Det er også viktig at hun tar med seg solid landmilitær kompetanse, sier generalløytnant Gjerde.

Michelsen har det siste året leder Forsvarets profesjons- og kulturprosjekt i Forsvarsstaben. Prosjektet arbeider å styrke Forsvarets kultur om samhold, tillit, trivsel og motstandskraft basert på verdier. I løpet av sitt første år har prosjektet opprettet en sentral varslingsenhet for Forsvaret og utviklet en veileder for ledere om håndtering av varslingssaker. I tillegg er det ferdigstilt en håndbok for kultur og innført kurs i mangfoldsledelse.

Les også

Omtalte personer

Elisabeth Gifstad Michelsen

Leder for avdeling for profesjon og kultur, Forsvarsstaben
Master, strategisk ledelse og økonomi (Universitetet i Tromsø, 2017), master, militærstrategi (US Army War College, 2019)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00