Jens Stoltenberg advarer: EUs forsvarsambisjoner kan svekke Nato

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg (Ap) mener EU gjør mye bra på forsvar, men er redd for at EU skal tråkke inn på Natos område. – Det vil svekke det som er avgjørende for vår sikkerhet, sier Stoltenberg. Han forstår ikke hvorfor EU skal ha en kommandostruktur, kapasitetsmål eller hva som er tanken bak en europeisk innsatsstyrke.

Panelsamtale med Nato-sjef Jens Stoltenberg og utenriksminister Anniken Huitfeldt i forbindelse med Natos utenriksministermøte i Oslo.
Panelsamtale med Nato-sjef Jens Stoltenberg og utenriksminister Anniken Huitfeldt i forbindelse med Natos utenriksministermøte i Oslo.Foto: Gorm Kallestad / NTB
Christina Guldstad

– EUs innsats på forsvar gjort på den riktige måten er veldig bra, på feil måte er det en utfordring for Nato og det transatlantiske samarbeidet, sa Stoltenberg fra scenekanten i ærverdige Gamle Logen.

Her gjestet Natos generalsekretær podiet sammen med Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap). Samtalen mellom disse to ble ledet av Kate Hansen Bundt, generalsekretær i Den norske Atlanterhavskomité, Kate Hansen Bundt. 

EUs innsats på forsvar gjort på den riktige måten er veldig bra, på feil måte er en utfordring for Nato og det transatlantiske samarbeidet.

Jens Stoltenberg, Natos generalsekretær

Altinget logoForsvar
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om forsvar samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00