NSM peker på sårbarhet hos underleverandører: – Norge får større betydning for europeisk energisikkerhet

I sin årlige trussel- og risikovurdering understreker Nasjonal Sikkerhetsmyndighet at norske virksomheter må styrke sin situasjonforståelse, og oppfordrer til å kartlegge sårbarheten i sine underleverandører.

Direktør i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, Lars Christian Aamodt, under fremleggelsen av den årlige trussel- og risikovurderingen Risiko.
Direktør i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, Lars Christian Aamodt, under fremleggelsen av den årlige trussel- og risikovurderingen Risiko.Foto: Amanda P. Giske / NTB
Nora Didriksen

«Når truslene endrer seg, må også vår forståelse av utsatte sårbarheter og verdier endre seg. Utviklingen de siste årene har gjort at både virksomheter og enkeltpersoner som tidligere sjeldent har vært involvert i arbeidet med nasjonale sikkerhet, plutselig er helt sentrale».

Det skriver direktør i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, Lars Christian Aamodt, i innledningen av NSMs årlige trussel- og risikovurdering «Risiko».

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) understreker i sin trussel- og risikovurdering som ble presentert mandag, at situasjonsforståelsen må styrkes i hele samfunnet. Norsk næringsliv understøtter nasjonal sikkerhet, mener NSM, som også mener at Norge får en økende betydning for europeisk energisikkerhet.

Altinget logoForsvar
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om forsvar samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00