Om  
Kari Henriksen
Morten Wold

Stortingets visepresidenter deltar på NATO høynivåmøte

Stortingets 3. visepresident Morten Wold (FrP) og 4. visepresident Kari Henriksen (Ap) er denne uken i Litauens hovedstad, for å delta på et høynivåmøte for parlamentsledere i NATO-landene.

Foto: Stortinget
Nora Didriksen

Stortingets 3. og 4. visepresidenter, henholdvis Morten Wold og Kari Henriksen, deltar denne uken på høynivåmøtet for parlamentsledere for NATO-landene. Høynivåmøtet foregår i Litauens hovedstad Vilnius.

Tema for møtet er krigen i Ukraina, global sikkerhetsutfordringer og hvordan NATOs medlemmer kan styrke eget forsvar. 

– Parlamenter er hjertet i den demokratiske debatten i vestlige samfunn. Det er derfor nyttig og relevant at et av de viktigste strategiske spørsmålene i vår tid diskuteres mellom ledere i parlamentene i NATOs medlemsland, sier Morten Wold.

Wold vil tale til forsamlingen om Nansen-programmet, og fortelle at et samlet storting står bak den femårige forpliktelsen til å støtte Ukraina.

Litauen har tatt initiativ til til høynivåmøtet i forkant av NATOs toppmøte, som finner sted i juli. Hensikten er å sikre parlamentarisk og folkelig forankring for temaene som statslederne vil drøfte på toppmøtet.

Omtalte personer

Kari Henriksen

Stortingsrepresentant (Ap), medlem, Stortingets fullmaktskomité, medlem, kontroll- og konstitusjonskomiteen, medlem, Stortingets delegasjon til OSSEs parlamentariske forsamling
can.mag (Universitetet i Oslo 1987), master i folkevitenskap (Nordisk folkovårdhögskola Gøtebord 2005)

Morten Wold

Stortingsrepresentant (FrP), tredje visepresident, Stortinget, medlem, Helse- og omsorgskomiteen, medlem, Europarådets parlamentarikerforsamling
Videregående skole, diverse kurs i regi av Institutt for journalistikk

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00