Analyse av 
Jette F. Christensen

Utenrikspolitikk på livmoren løs

Forrige uke var det Ukrainas sikkerhet som måtte betale for den franske presidentens selvbilde. Denne uken kan det bli europeiske kvinners rett til abort.

Dersom å grunnlovsfeste abort i et land der rettigheten aldri har vært truet resulterer i at rettigheten blir innskrenket i andre europeiske land, ja, da er det bare å gratulere Emmanuel Macron med (kvinne)dagen. Den eneste effekten av signaler han synes å være interessert i, er selvtilfredshet, skriver Jette F. Christensen i denne ukens EU-analyse.
Dersom å grunnlovsfeste abort i et land der rettigheten aldri har vært truet resulterer i at rettigheten blir innskrenket i andre europeiske land, ja, da er det bare å gratulere Emmanuel Macron med (kvinne)dagen. Den eneste effekten av signaler han synes å være interessert i, er selvtilfredshet, skriver Jette F. Christensen i denne ukens EU-analyse.Foto: Montasje: Ludovic Marin/Pool via Reuters og Marte Vike Arnesen
Jette F. Christensen

Frankrikes president Emmanuel Macron har gjort det til en paradegren å røre i den utenrikspolitiske gryta for egen vinnings skyld.

Da han forrige uke inviterte til sikkerhetskonferanse i Paris, gikk

Altinget logoForsvar
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om forsvar samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her
0:000:00