Dette skjer i uke 13: Kjerkols første stortingsmelding

Mandag kommer sykehusutvalgets utredning og fredag legger helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol frem sin første stortingsmelding. De helsepolitiske høydepunktene står i kø denne uken.

Denne uken skal helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) legge frem sin første stortingsmelding. Det er den lenge varslede folkehelsemeldingen som kommer den siste dagen før påskeferien.
Denne uken skal helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) legge frem sin første stortingsmelding. Det er den lenge varslede folkehelsemeldingen som kommer den siste dagen før påskeferien. Foto: Hanna Johre / NTB
Silje Sjursen Skiphamn

Det blir en travel helsepolitisk uke, som starter med at Sykehusutvalget overleverer sin utredning til helseministeren. Utvalget, som har vært ledet av NTNU-professor Jon Magnussen, har hatt i oppgave å se på styringen og organiseringen av sykehusene og helseforetaksmodellen.

Torsdag presenterer Kantar sitt helsepolitiske barometer. Den årlige undersøkelsen kartlegger befolkningens holdninger i helsepolitiske spørsmål.

Fredag kommer nok et helsepolitisk høydepunkt. Da skal helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) legge frem sin første stortingsmelding. Den handler om folkehelse, og det er knyttet stor spenning til hvilke tiltak regjeringen vil foreslå for å forebygge fedme og andre livsstilssykdommer.