Dette skjer i uke 38: Kjerkol til New York

Valget er over og regjeringen er back in business. Denne uka reiser helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol til USA for å delta på FNs generalforsamling sammen med flere kolleger fra regjeringen.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol deltar denne uka på FNs 78. generalforsamling i New York. Bildet ble tatt da hun i sommer fikk se fly som brukes til å evakuere pasienter fra Ukraina.
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol deltar denne uka på FNs 78. generalforsamling i New York. Bildet ble tatt da hun i sommer fikk se fly som brukes til å evakuere pasienter fra Ukraina.Foto: Javad Parsa / NTB
Silje Sjursen Skiphamn

Denne uka er det høynivåmøter på den 78. generalforsamlingen i FN. Det innebærer at representanter for den norske regjeringen reiser til New York med statsminister Jonas Gahr Støre i spissen. Også helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol skal delta på møtene.

Det står flere viktige helsesaker på agendaen i FN. Onsdag diskuteres pandemiforebygging, beredskap og respons og torsdag er temaet helsetjenester for alle. På fredag er det kampen mot tuberkulose som står på agendaen. Diskusjonene skal munne ut i tre resolusjoner.

I Norge har Folkehelseinstituttet (FHI) to arrangementer som kan være aktuelle for den helsepolitisk interesserte. Tirsdag er det seminar om flyktningers møte med Norge med særlig fokus på helse og flyktninger fra Ukraina. Onsdag kan man få fakta om kokainbruk blant ungdom på et åpent fagmøte.

Altinget logoHelse
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om helse samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00