Analyse av 
Magnus Takvam

Om sentralisering av helse: Ikke særlig dristig å spå at dette vil skape spenning i hardt presset regjering

Helse og eldreomsorg er politisk sprengstoff. Arbeiderpartiets fall på de siste meningsmålingene, etter en periode med gryende håp på partikontoret om at bunnen var nådd, tilskrives kriseoppslagene om eldreomsorgen i NRK Brennpunkt, skriver Magnus Takvam i ukens analyse. 

Helsekommisjonsrapporten varsler om sentralisering av ressursene og sykehusstrukturen. Det betyr både partipolitisk sprengstoff på nasjonalt nivå og regional konflikt internt i de ulike partiene, skriver Magnus Takvam. 
Helsekommisjonsrapporten varsler om sentralisering av ressursene og sykehusstrukturen. Det betyr både partipolitisk sprengstoff på nasjonalt nivå og regional konflikt internt i de ulike partiene, skriver Magnus Takvam.  Foto: Anne Elisabeth Næss
Magnus Takvam

Det opprører alle når vi ser samfunnstopper som tidligere førstestatsadvokat Lasse Qvigstad fortelle om grusomme opplevelser på Ullern helsehus, eller hører om pårørende som opplever grov omsorgssvikt. 

Gunnar Bovim, leder av Helsepersonellkommisjonen, som har vært i nyhetsbildet de siste dagene, har gjentatt budskapet i alle intervjuer: Skal vi få til de store endringene som må skje i norsk helsevesen og i eldreomsorgen, må det skje med innestemme. Ellers klarer vi det ikke. 

Mediedekningen av viktige områder som utdanning og helse, blir i alt for stor grad overlatt til spesialmedier og sektoren selv.