Om  
Jette F. Christensen

Jette F. Christensen blir EU-analytiker i Altinget

Det neste året skal skribent og statsviter Jette F. Christensen skrive EU-analyser i Altinget. Målet er å skape mer innsikt og debatt om hvordan EU påvirker norsk politikk og næringsliv. 

Jette F. Christensen skal fremover skrive EU-analyser i Altinget. 
Jette F. Christensen skal fremover skrive EU-analyser i Altinget. Foto: Kristoffer Myhre

Jette F. Christensen har vært tilknyttet Altinget som spaltist. Nå utvides samarbeidet, og utover våren vil Christensen analysere EU-politikk jevnlig i Altinget EU/EØS. Det kommende EU-valget, demokratiutviklingen og aktuell norsk europapolitikk blir også temaer for den erfarne samfunnsdebattanten.

– Vi har sett hvor mye engasjement Jette F. Christensens analyser og spalter skaper, og er svært glad for at hun nå vil knytte seg enda tettere til Altinget. Jette har en unik evne til å se det store bildet. Hun har dyp kunnskap om demokratiutvikling, sikkerhetspolitikk og EUs utfordringer, og har selvsagt også inngående forståelse for norsk EU- og EØS-politikk fra sine mange år på Stortinget, sier sjefredaktør Veslemøy Østrem i Altinget. 

Jette F. Christensen er i dag frilansskribent og foredragsholder om demokrati og sikkerhet. Det siste året har hun blant annet jobbet for Atlanterhavskomiteen og UiO:Demokrati. Hun har over over ti års ansiennitet på Stortinget, der hun var innvalgt fra Hordaland (Ap). Hun satt blant annet i utenrikskomiteen og kontroll- og konstitusjonskomiteen. Hun var også medlem i Europautvalget, Stortingets delegasjon for forbindelser med Europaparlamentet og satt i Europarådet.

– Europa står overfor et skjebneår. Jeg ser frem til å belyse for Altingets lesere hvordan verdens valg og EUs eget valg og utvikling påvirker norske interesser, næringsliv og politikk, sier Jette F. Christensen.

Les også

Omtalte personer

Jette F. Christensen

Statsviter og spaltist
Master, sammenliknende politikk (UiB)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00