Analyse av 
Silje Sjursen Skiphamn

Kjerkol fikk kjeft, men har bred støtte i befolkningen

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol fikk huden full da hun sa at hver enkelt av oss må gjøre mer for å planlegge vår egen alderdom. Hun ble beskyldt for å mangle både innlevelse, fantasi og følelser. Nå viser det seg at et stort flertall støtter statsrådens oppfordring.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) fikk mye kritikk da hun sa at folk fremover må belage seg på å ta større ansvar for sin egen alderdom. En ny undersøkelse viser at 80 prosent er enig med henne.
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) fikk mye kritikk da hun sa at folk fremover må belage seg på å ta større ansvar for sin egen alderdom. En ny undersøkelse viser at 80 prosent er enig med henne. Foto: Hanna Johre / NTB
Silje Sjursen Skiphamn

– Hver enkelt av oss må gjøre mer for å planlegge for en alderdom, sa statsråden i et intervju med NRK i januar.

– Den livsstandarden vi hadde da vi var yngre er kanskje ikke den som hjelper oss i det øyeblikket helsa skranter og vi trenger hjelp.

Kanskje var det Kjerkols timing som gjorde at det kokte fullstendig over for skuespiller Lise Fjeldstad? Helseministerens oppfordring kom like etter at NRK Brennpunkt hadde avslørt store mangler i eldreomsorgen.