Om  
Tom Christian Martinsen

Ny administrerende direktør ved St. Olavs hospital

Tom Christian Martinsen rykker opp og blir administrerende direktør ved St. Olavs hospital. Han tiltrer stillingen 10. april.

Tom Christian Martinsen overtar posten som administrerende direktør ved St. Olavs hospital etter Grethe Aasved. Bildet er fra en pressekonferanse under koronapandemien i mars 2020, da Martinsen var konstituert fagdirektør ved St. Olav.
Tom Christian Martinsen overtar posten som administrerende direktør ved St. Olavs hospital etter Grethe Aasved. Bildet er fra en pressekonferanse under koronapandemien i mars 2020, da Martinsen var konstituert fagdirektør ved St. Olav.Foto: Gorm Kallestad/NTB
Ingrid Skovdahl

Avgjørelsen ble vedtatt i et ekstraordinært styremøte 8. april, ifølge en pressemelding fra St. Olavs hospital.

– Styret er veldig godt fornøyd med at Tom Christian Martinsen har takket ja til stillingen som administrerende direktør ved St. Olavs hospital. Sykehuset har vært gjennom en krevende periode, og står foran viktige utviklingsoppgaver innenfor forskning, teknologi, utdanning - og ikke minst når det gjelder faglig utvikling og drift av selve sykehuset, sier sykehusets styreleder Ola H. Strand.

Tom Christian Martinsen har hatt en rekke ulike stillinger ved St. Olav siden 2002. Nå kommer han fra stillingen som viseadministrerende direktør ved St. Olav. Martinsen har en medisinsk doktorgrad fra NTNU, og er i tillegg spesialist i indremedisin og fordøyelses- og leversykdommer.

– St. Olavs hospital står hjertet mitt nær. Jeg blir inspirert av nye utfordringer, og sykehuset har de beste forutsetninger for å møte både dagens og de kommende endringer og utfordringer, sier Martinsen.

Han mener det er viktig at ledere, ansatte, tillitsvalgte og verneombud deler samme virkelighetsoppfatning, slik at man kan fortsette å utvikle sykehuset i en så god retning som mulig. Han er opptatt av å videreføre planene som allerede er lagt for St. Olav de neste årene.

– Jeg motiveres av å jobbe sammen med dyktige og engasjerte medarbeidere for videreutvikling og forbedring av sykehuset, så vel som hele helsetjenesten. Tankegangen om å se helsetjenesten under ett, er noe jeg virkelig tror på. Her vil samhandlingen med primærhelsetjenesten i Helsefellesskapet få økende betydning fremover. Integrasjonen med NTNU står også sentralt for å møte kommende utfordringer i årene som kommer, sier Martinsen. 

Les også

Omtalte personer

Tom Christian Martinsen

Administrerende direktør, St. Olavs hospital
Dr.med.

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00