Om  
Trude Basso

Profilert Ap-politiker blir direktør for helsefag

Trude Basso går fra rollen som overlege i ortopedisk kirurgi ved St. Olavs hospital i Trondheim til rollen som direktør for helsefag i Helse Midt-Norge RHF. Basso er også profilert politiker i Trondheim og har vært kommunalråd for Ap frem til nå. 

Trude Basso gir seg som heltidspolitiker i Trondheim og går over i rollen som direktør for helsefag.
Trude Basso gir seg som heltidspolitiker i Trondheim og går over i rollen som direktør for helsefag.Foto: Helse Midt-Norge RHF

Trondheim får sitt første byråd 13. juni. Trude Basso, som har vært byråd for Arbeiderpartiet etter valget i 2023, ga i april beskjed om at hun ikke ønsket å fortsette som heltidspolitiker. Hun vil fortsette som folkevalgt i Trondheim bystyre. 

Ifølge avisa Nidaros har den interne uroen i Trondheim Arbeiderparti bidratt til denne beslutningen. 

Tirsdag ble det kjent at Basso nå er ansatt som øverste leder for avdelingen helsefag i Helse Midt-Norge RHF. Hun tiltrer direktørstillingen 1. august.

– Jeg gleder meg til å jobbe for gode og likeverdige helsetjenester for hele befolkningen i Midt-Norge, sier Basso i en pressemelding. 

Hun får nå ansvar for helsefag, forskning, utdanning og innovasjon i helseforetaket. Helsefagområdet omfatter både somatiske tjenester, rus og psykisk helsevern. 

Basso har vært ansatt ved St. Olavs hospital siden 2010. Hun har vært styreleder i Norsk ortopedisk forening, seksjonsleder i Helseplattformen og førsteamanuensis ved NTNU. 

Les også
 

Omtalte personer

Trude Basso

Direktør for helsefag, forskning og utdanning i Helse Midt-Norge RHF, leder Norsk ortopedisk forening, bystyrerepresentant for Ap i Trondheim.
Medicinae Doctor (Universitetet i Oslo, 2007), PhD, klinisk medisin (NTNU, 2014)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024