Stort Høyre-byks på fersk måling

Høyre får 31,2 prosent oppslutning i Altingets og ABC Nyheters februar-måling, opp 5,7 prosentpoeng fra forrige måling. Regjeringspartiene er nærmest på stedet hvil, mens SV og Venstre fortsatt er i god flyt. INP opplever foreløpig ingen velgerflukt etter partilederens dramatiske exit. 

Høyre-leder Erna Solberg kan smile bredt over partiets oppslutning på Altingets og ABC Nyheters februar-måling, gjennomført av Opinion. 
Høyre-leder Erna Solberg kan smile bredt over partiets oppslutning på Altingets og ABC Nyheters februar-måling, gjennomført av Opinion. Foto: Terje Pedersen / NTB
Elisabeth Bergskaug

– Det var voldsomt, er Høyre-leder Erna Solbergs første reaksjon når hun får høre de gode tallene på Opinions ferske partibarometer for Altinget og ABC Nyheter. 

Hun viser til at flere målinger nå viser framgang for Høyre, som nå øker oppslutningen på snittet av målingene for februar så langt, ifølge Pollofpolls. 

– Det viser at det er en trend oppover for oss, og et solid borgerlig flertall. Det synes jeg er veldig positivt, sier Solberg. 

Altinget logoHelse
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om helse samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00