SV plusser på over to milliarder til helse i sitt statsbudsjett

Én milliard til tannhelse og én milliard til omsorgsboliger, er de to store helsesatsingene i SVs alternative statsbudsjett. Partiet har også funnet penger til økt grunnbemanning på sykehusene og flere døgnplasser i psykiatrien.

Helsepolitisk talsperson Marian Hussein er stolt av at SV har funnet penger både til tannhelse, omsorgsboliger og styrking av sykehusene i sitt alternative budsjett. Her er hun i spørretimen med helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).
Helsepolitisk talsperson Marian Hussein er stolt av at SV har funnet penger både til tannhelse, omsorgsboliger og styrking av sykehusene i sitt alternative budsjett. Her er hun i spørretimen med helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).Foto: Terje Bendiksby / NTB
Silje Sjursen Skiphamn

– Det er dyrtid i Norge og mange sliter med regninger og renter. Da må vi møte de økende prisene med mer rettferdig fordeling, så vanlige mennesker og folk med lite får mer å leve av, sa SV-leder Audun Lysbakken da han presenterte budsjettet fredag.

Han la frem det han kalte en «dyrtidspakke» på 8,6 milliarder kroner som skal styrke kjøpekraften til dem som trenger det mest.

SV har utpekt dette som de viktigste helsesatsingene sine:

Altinget logoHelse
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om helse samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00