SV støtter ikke regjeringens forslag om røykeforbud på lekeplasser

Regjeringen har foreslått å innføre røykeforbud i private biler hvor barn er passasjerer, og på utendørs lekeplasser, idrettsområder og holdeplasser. De får ikke SVs støtte på Stortinget. – Det er krevende å se hvordan forbudene skal kunne håndheves skikkelig og de beveger seg svært langt inn i privatsfæren, sier partiets helsepolitiske talsperson, Marian Hussein. 

Marian Hussein, Helsepolitisk talsperson i SV, mener røykeforbudene regjeringen foreslår vil bli vanskelig å håndheve, og at de beveger seg svært langt inn i privatsfæren.
Marian Hussein, Helsepolitisk talsperson i SV, mener røykeforbudene regjeringen foreslår vil bli vanskelig å håndheve, og at de beveger seg svært langt inn i privatsfæren. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Solveig Ruud Silje Sjursen Skiphamn

Dagen før helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) skulle legge frem folkehelsemeldingen, kom hun med en lekkasje i VG. På en lekeplass på Bislett i Oslo røpet statsråden at regjeringen ville forby røyking på utendørs lekeplasser. Og det var ikke det eneste nye forbudet i regjeringens tobakksstrategi.

I folkehelsemeldingen går regjeringen inn for:

– Nå knepper vi til et hakk for å unngå at nye generasjoner begynner med tobakkprodukter og blir nikotinavhengige, uttalte Kjerkol til VG.