Grønt overblikk: Havvind-toppmøte, partiene tar stilling til kjernekraft og NVE anbefaler nye havvind-områder

Statsministeren og olje- og energiministeren deltar på et internasjonalt toppmøte om havvind i Nordsjøen i Belgia på mandag, og mottar NVEs anbefalinger for nye havvind-områder på norsk sokkel på tirsdag. Energi- og miljøkomiteen skal levere sin innstilling om to kjernekraft-forslag, mens Frp skal bestemme om de er for eller imot en kjernekraftsatsing i Norge på helgens landsmøte.

Statsminister Jonas Gahr Støre og olje- og energiminister Terje Aasland deltar både på et internasjonalt toppmøte om havvind denne uka, og får anbefalinger om nye havvind-områder fra NVE. Offshore Norge-leder Hildegunn Blindheim og Fornybar Norge-leder Åslaug Haga har tidligere skrytt av regjeringen for å holde god framdrift i havvind-satsingen.
Statsminister Jonas Gahr Støre og olje- og energiminister Terje Aasland deltar både på et internasjonalt toppmøte om havvind denne uka, og får anbefalinger om nye havvind-områder fra NVE. Offshore Norge-leder Hildegunn Blindheim og Fornybar Norge-leder Åslaug Haga har tidligere skrytt av regjeringen for å holde god framdrift i havvind-satsingen.Foto: Heiko Junge / NTB
0:000:00