Analyse av 
Veslemøy Hedvig Østrem

Den politiske debutantsesong for folk med arbeidsnever er over – men har Owe Waltherzøes nye parti en sjanse?

Da Facebook-siden til Industri- og næringspartiet med sine 52.000 følgere sent fredag ettermiddag brått skiftet navn, var det et første tegn på at noe var i gjære. Nå er Det norske Industriparti født. Med samme iherdige grunnlegger, og med et klart mål om å hegne om tradisjonell norsk industri. Men har Owe Ingemann Waltherzøes 2.0-versjon av sin egen partidrøm en sjanse?

Det er en viss fare for at eventyret om Industripartiet – enten forkortelsene er INP eller DNI – ikke ender med at Askeladden får «halve kongeriket», men at skreppa er tom i 2025, skriver Veslemøy Østrem, sjefredaktør i Altinget. 
Det er en viss fare for at eventyret om Industripartiet – enten forkortelsene er INP eller DNI – ikke ender med at Askeladden får «halve kongeriket», men at skreppa er tom i 2025, skriver Veslemøy Østrem, sjefredaktør i Altinget. Foto: Montasje: Arthur Cammelbeeck/Altinget og NTB/Javad Parsa
Veslemøy Hedvig Østrem

Da Altinget snakket med Owe Ingemann Waltherzøe fredag ettermiddag, svarte han kryptisk på spørsmålet om han var i ferd med å starte et nytt parti. 

«Ja, kanskje det. Vi får se...», svarte han. 24 timer før hadde han forlatt sentralstyremøtet til partiet han grunnla i 2019. 48 timer senere var det nye partiet registrert. 

Om det var litt frekt å rappe Facebook-gruppa til INP? 

Altinget logoKlima og Energi
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om klima og energi samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00