Statnett advarer regjeringen mot knapphet på energi og effekt om få år

Norge kan være på vei mot en nasjonal energikrise. Konsekvensene kan bli svært høye priser, industri som mister strømmen og tilknytningsstopp for ny industri. Statnett ber myndighetene ta to konkrete grep. – Det kommer til å bli veldig kontroversielt, sier Høyre-politiker Nikolai Astrup.

Olje- og energiminister Terje Aasland (t.h.) har fått brev fra Statnett med advarsler om energi- og effektknapphet i Norge om få år. Sammen med klima- og miljøminister Espen Barth Eide og næringsminister Jan Christian Vestre, har Aasland ansvaret for den grønne omstillingen i Norge.
Olje- og energiminister Terje Aasland (t.h.) har fått brev fra Statnett med advarsler om energi- og effektknapphet i Norge om få år. Sammen med klima- og miljøminister Espen Barth Eide og næringsminister Jan Christian Vestre, har Aasland ansvaret for den grønne omstillingen i Norge.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Elisabeth Bergskaug

– Vi skal få ned strømprisen, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til VG onsdag. 

Regjeringen har en rekke ganger lovet å få ned prisene på strøm i Norge, men Statnett kommer nå med en kraftig advarsel om at Norge ikke er i rute mot lavere strømpris i årene som kommer. 

Tvert imot. 

Altinget logoKlima og Energi
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om klima og energi samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00