Om  
Peter C. Frølich
Volodymyr Oleksandrovytsj Zelenskyj

Stortingsprofil får hedersmedalje av Zelenskyj

Leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen Peter Frølich (H) hedres med presidentens medalje for sitt engasjement for Ukraina. 

Høyrepolitikeren Peter Frølich får Volodymyr Zelenskyjs fortjenstmedalje «The Ukrainian Order of Merit, Third Class for sin innsats for Ukrainas frihetskamp. 
Høyrepolitikeren Peter Frølich får Volodymyr Zelenskyjs fortjenstmedalje «The Ukrainian Order of Merit, Third Class for sin innsats for Ukrainas frihetskamp. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Frølich får presidentens fortjenstmedalje «The Ukrainian Order of Merit, Third Class.

Det er VG som melder dette fredag kveld. 

Han får medaljen «for betydelig personlig bidrag til styrking av mellomstatlig samarbeid, støtte til suverenitet og territoriell integritet i Ukraina, og popularisering av den ukrainske staten i verden», melder avisen.

– Jeg er veldig takknemlig og rørt. Samtidig føles det litt snudd på hodet, for det er jo vi som bør takke Ukraina for alt de gjør for oss og ofrer for oss, sier Peter Frølich til VG.

Frølich skal motta medaljen i Ukraina på et senere tidspunkt. Han har gjennom sitt engasjement som styreleder i organisasjonen Fritt Ukraina samlet inn penger til utstyr direkte til de ukrainske styrkene og sivilforsvaret. Han har selv reist til vært i Ukraina ni ganger. Organisasjonen har levert utstyr til fronten for ca. 40 millioner kroner.

– Jeg er bare en liten brikke i det hele, men er veldig takknemlig for alle som hjelper Ukraina. Dette er en motivasjon til å bare stå på videre, sier Frølich. 

Omtalte personer

Peter C. Frølich

Stortingsrepresentant Hordaland (H), leder, Kontroll- og konstitusjonskomiteen
Master i rettsvitenskap (Universitetet i Bergen 2012)

Volodymyr Oleksandrovytsj Zelenskyj

President i Ukraina
Juridisk eksamen fra Det nasjonale økonomiske universitet i Kyiv (2000).

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00