Om  
Owe Ingemann Waltherzøe
Erik Hexeberg

To partier slår seg sammen

Helsepartiet (HP) slår seg sammen med industri- og næringspartiet (INP). – Det er et lite stykke politisk historie vi skriver. Så vidt vi har sett har ikke Statsforvalteren hatt en fusjon av to partier til behandling før, skriver partileder i INP Owe Ingemann Waltherzøe.

Partileder i Industri- og Næringspartiet, Owe Ingemann Waltherzøe.
Partileder i Industri- og Næringspartiet, Owe Ingemann Waltherzøe.Foto: Privat
Nora Didriksen

Helsepartiet (HP) og Industri- og Næringspartiet (INP) slår seg sammen til et parti med umiddelbar virkning, det melder partileder i INP Owe Ingemann Waltherzøe på partiets åpne Facebook-gruppe.

Det nye partiet vil beholde navnet Industri- og Næringspartiet, men åpner for en endring i partiets grafiske design etter det kommende lokalvalget.

Ingemann Waltherzøe skriver at de ønsker å stille med liste med medlemmer fra begge partiene til det kommende valget, og vil vedta Helsepartiets helsepolitiske mål ved det kommende landsmøte i april.

– Dette gjør at vi på helsepolitiske mål blir mer troverdige og kanskje får enda mer bredde i politikken. HPs tillitsvalgte blir å finne i diverse utvalg, i sentralstyret og i administrasjonen fremover. Det er et lite stykke politisk historie vi skriver. Så vidt vi har sett har ikke Statsforvalteren hatt en fusjon av to partier til behandling før, skriver Owe Ingemann Waltherzøe i uttalelsen.

Les også

Omtalte personer

Owe Ingemann Waltherzøe

Leder, Det norske industriparti

Erik Hexeberg

Lege, kostholdsekspert

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00