Om  
Siv Juvik Tveitnes

Hun blir konsernsjef i nye Schibsted Media

Siv Juvik Tveitnes blir konsernsjef når Schibsted nå samler medievirksomheten i et eget selskap, Schibsted Media. Hun har allrede konsernledelsen i det nye selskapet på plass. 

Siv Juvik Tveitnes er påtroppende konsernsjef i Schibsted Media. 
Siv Juvik Tveitnes er påtroppende konsernsjef i Schibsted Media. Foto: Emma-Sofia Olsson, Schibsted, Schibsted

Schibsted skal selge medievirksomheten sin, som inkluderer noen av Norge og Sveriges mest sentrale aviser, til Tinius-stiftelsen. Avtalen mellom partene signeres trolig i løpet av første kvartal, og Schibsted Media blir et eget selskap i løpet av andre kvartal. Nå er konsernledelsen på plass for det nye selskapet. 

– Med dagens annonsering av ny konsernledelse, har vi tatt et viktig skritt i retning av å sjøsette Schibsted Media som nytt selskap. Vi bygger en virksomhet som skal lede an i den nordiske mediebransjen, sier Siv Juvik Tveitnes, påtroppende konsernsjef i Schibsted Media. 

– Den nye konsernledelsen er i stor grad bygd på et viktig prinsipp om kontinuitet fra dagens ledergruppe i Schibsted News Media, både med tanke på de største merkevarene og de viktigste inntektsstrømmene våre, men også teknologien vår. Som selvstendig selskap vil vi stå helt på egne ben. Det betyr at vi må løse alle oppgaver selv, særlig innen finans, HR og teknologi. Lederne våre for disse områdene får derfor et større mandat, sier Tveitnes.

Styrker fotfestet i Sverige

I nye roller, får Øyulf Hjertenes og Fredric Karén et særlig ansvar for Schibsted Medias portefølje i henholdsvis Norge og Sverige, med unntak av VG, Aftenposten og Aftonbladet. Det innebærer at Hjertenes får ansvar for blant annet BT, Stavanger Aftenblad, nisjemedier og print, samt partnerskap i Norge.

Karén vil være ansvarlig for Svenska Dagbladet, Omni og for partnerskap i Sverige. Begge har bakgrunn innen journalistikk og har vært publishere i henholdsvis Bergens Tidende og Svenska Dagbladet.

– Vi har betydelige vekstambisjoner i Sverige. Med Fredric i spissen vil vi ha et spesielt fokus på det svenske markedet fremover, både når det gjelder nye muligheter, men også for å bygge tilstedeværelsen vi allerede har, sier Tveitnes.

Grethe Malkmus og Stine Halla blir også med i ledergruppen. I dag er Malkmus ansvarlig for HR-funksjonen i Schibsted og Halla har ansvar for Finans i Schibsted Nordic Marketplaces. Begge har hatt roller i Schibsted News Media tidligere, og kjenner organisasjonen godt. 

Ikke Lunds etterfølger

Tidligere denne uken ble det kjent at Kristin Skogen Lund slutter som konsernsjef i Schibsted ASA når delingen av selskapet er et faktum. Lund har vært konsernsjef for Schibsted som har tre forretningsområder: News media, Marketplaces og Growth.

– Nå skilles Schibsted News Media ut og blir Schibsted Media. Dette selskapet skal jeg lede. Det har vært klart fra desember. Nå har jeg kommunisert min ledergruppe for Schibsted Media, sier hun til Medier24. 

Det som blir igjen er et selskap som skal drive med Marketplaces og Growth.

– Det skal fortsatt være på børs, få et nytt navn og nå leter de etter ny konsernsjef for dette selskapet etter Kristin, sier Tveitnes. 

Dette blir konsernledelsen i Schibsted Media
 • Siv Juvik Tveitnes - konsernsjef
 • Stine Halla – ansvar for finans, strategi, juridisk og M&A
 • Markus Rudberg – ansvar for teknologi  
 • Grethe Malkmus – ansvar for HR/people, facility og kommunikasjon 
 • Tor Jacobsen – ansvar for produkt og abonnement
 • Per Håkon Fasting – ansvar for annonse 
 • Gard Steiro – sjefredaktør i VG
 • Trine Eilertsen – sjefredaktør i Aftenposten
 • Lena K. Samuelssons etterfølger – publisher i Aftonbladet 
 • Fredric Karén – ansvar for porteføljen i Sverige 
 • Øyulf Hjertenes – ansvar for porteføljen i Norge

Omtalte personer

Siv Juvik Tveitnes

Konsernsjef, Schibsted Media

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00