Analyse av 
Veslemøy Hedvig Østrem

Frp risikerer å miste «folk flest» i jakten på skattetrøtte næringslivsaktører og Høyre-velgere

De som spådde at Sylvi Listhaug ville dra Frp i en mer populistisk retning, fikk ikke rett. Etter to år i ledelsen har partiet blitt mer næringslivsvennlig enn selveste Høyre. Spørsmålet er hvilke velgere de kan miste når de nå tar rollen som «de rikes beste venn». 

Sylvi Listhaug har gjennomført sine første to år som partileder i Frp, og har brukt tiden på å lete etter nye saksområder som kan gi partiet velgere. Etter landsmøtet ser det ut til at jakten i større grad går i Høyre-land enn i arbeiderklassen, skriver Veslemøy Østrem, sjefredaktør i Altinget. 
Sylvi Listhaug har gjennomført sine første to år som partileder i Frp, og har brukt tiden på å lete etter nye saksområder som kan gi partiet velgere. Etter landsmøtet ser det ut til at jakten i større grad går i Høyre-land enn i arbeiderklassen, skriver Veslemøy Østrem, sjefredaktør i Altinget. Foto: Terje Pedersen / NTB
Veslemøy Hedvig Østrem

Den mest omtalte personen under landsmøtet i Frp var en som ikke var til stede.

Kirsti Bergstø, SV-lederen, ble behørig karikert for sin «ryk og reis»-kommentar, og de delegater som hadde mulighet til å flette inn noen ord om «rødingenes ransbølge» mot næringslivets mest suksessrike, gjorde det. 

Da den mye omtalte Kirsti Bergstø ble introdusert for å sende sin videohilsen til landsmøtets 50-årsdag, brøt salen ut i spontan hånlatter. Fienden er definert. Frp-delegater gikk langt i sin kritikk av Sp/Ap-regjeringen. Men dens største synd virket å være at den gir SV innflytelse. 

Altinget logoArbeidsliv
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om arbeidsliv samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00