Altingets partibarometer: Høyre fortsetter sin markante vekst

Det mest overraskende med Altingets februar-måling er endringen som ikke kom. Rødt ser ikke ut til å ha mistet mange velgere etter debatten om våpen til Ukraina. Samtidig kryper Høyre jevnt og trutt mot nye rekorder.

Høyre henter 152.000 velgere fra regjeringspartiene i Opinions februarmåling for Altinget og ABC Nyheter og fortsetter sin langsomme, solide vekst. Rødts våpendebatt har ikke skremt så mange velgere. 
Høyre henter 152.000 velgere fra regjeringspartiene i Opinions februarmåling for Altinget og ABC Nyheter og fortsetter sin langsomme, solide vekst. Rødts våpendebatt har ikke skremt så mange velgere. Foto: Terje Pedersen / NTB
Hans Andreas StarheimLara Rashid

Til tross for mye støy rundt Rødts interne diskusjon om våpenhjelp til Ukraina, så viser Altinget og ABC Nyheters partibarometer for februar bare en mindre justering for Rødt.

Dette er den første målingen som er kommet etter at partiets omdiskuterte våpenstandpunkt var tema i NRK-programmet Debatten. Mange hadde ventet at dette, og den påfølgende mediastormen, ville skremme bort en del av Rødts nye velgere – som er kommet til etter at partiet i større grad har rettet fokuset sitt mot spørsmål om fattigdom og svakheter i den norske velferdsstaten. Det ser ikke ut til å ha skjedd.

– Jeg hadde nok forventet en større bevegelse på selve oppslutningen. Men det er jo gått to uker siden den mye omtalte debatten på NRK. Hadde det kommet en måling forrige uke, så ville den kanskje plukket opp mer av effekten av det, men i mellomtiden er det helt andre saker som er kommet opp. Det er kanskje saker hvor Rødt kommer bedre ut, sier rådgiver Martin Stubban i Opinion.

Dokumentation

Vil du se bak tallene? Her kan du laste ned bakgrunnmatriser og presentasjon.

Målingen er utført av Opinion for Altinget og ABC Nyheter.

https://www.altinget.no/misc/partibarometeraltingetfebruar2023.pptx

https://www.altinget.no/misc/altingetpartibarometer-februar-2023.xlsx 

 

 


Altinget logoLøvebakken
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om løvebakken samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her
0:000:00