Dette skjer i helsepolitikken i uke 47: Helseberedskapsmeldingen legges fram

Denne uka er det konferansebonanza og flere helsesaker skal opp til behandling i Stortinget. Men ukas helsepolitiske høydepunkt kommer først på fredag når helseministeren legger fram Helseberedskapsmeldingen.

Fredag denne uka legger regjeringen fram Helseberedskapsmeldingen. Den skal blant annet sørge for at vi er bedre forberedt neste gang det kommer en pandemi.
Fredag denne uka legger regjeringen fram Helseberedskapsmeldingen. Den skal blant annet sørge for at vi er bedre forberedt neste gang det kommer en pandemi.Foto: Marit Hommedal / NTB
Silje Sjursen Skiphamn

I uke 47 er det mulig å gå på konferanse nesten hver dag for dem som er interessert i helse.

Torsdag skal Stortinget behandle fire helsesaker. Ett lovforslag som blant annet går ut på å forby e-sigaretter med smak, og tre representantforslag. Mens lovforslaget har flertall i Stortinget, er det ikke flertall for representantforslagene.

På fredag legger helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol fram Helseberedskapsmeldingen. Dette er den første stortingsmeldingen om helseberedskap, og regjeringens mål er å sikre en motstandsdyktig beredskap som skal ivareta og verne liv og helse.

Altinget logoHelse
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om helse samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00