Dette skjer i uke 23: Kjerkol legger frem opptrappingsplanen for psykisk helse

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol reiser til Stavanger for å presentere opptrappingsplanen for psykisk helse. Denne uka kommer også rapporten til Totalberedskapskommisjonen og en rapport om eldres menneskerettigheter. Stortinget skal behandle fem representantforslag og to lovforslag. 

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol legger frem opptrappingsplanen for psykisk helse i Stavanger på fredag.
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol legger frem opptrappingsplanen for psykisk helse i Stavanger på fredag.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Silje Sjursen Skiphamn

Opptrappingsplanen for psykisk helse har tre hovedområder: Helsefremmende og forebyggende psykisk helsearbeid, gode tjenester der folk bor og tilbudet til personer med langvarige og sammensatte behov. Hva regjeringen vil gjøre med dette, får vi vite fredag når helseministeren presenterer planen i Stavanger.

Mandag mottar justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl rapporten til Totalberedskapskommisjonen. Kommisjonen skal komme med en samlet vurdering av beredskapen i Norge, deriblant helseberedskapen. Onsdag kommer Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM) med en rapport om eldres menneskerettigheter i Norge, og torsdag behandler Stortinget fem ulike representantforslag. 

Altinget logoHelse
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om helse samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00