Dobbelt SV-gjennomslag om uføretrygd og Arbeidstilsynet

SV hadde en god dag i Stortinget på forrige uke, da ikke bare ett, men to representantforslag fra partiet førte til enstemmige vedtak i salen.

Kirsti Bergstø (SV)
og resten av SV kunne se seg fornøyd med enstemmig gjennomslag for to representantforslag
i Stortinget.
Kirsti Bergstø (SV) og resten av SV kunne se seg fornøyd med enstemmig gjennomslag for to representantforslag i Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Hans Andreas Starheim Christina Guldstad

Bare siden Stortinget trådte sammen i oktober i fjor høst, er det blitt levert 161 representantforslag, også kjent som dokument 8-forslag, fra stortingspolitikerne. Ikke mange av disse har ført frem til et positivt vedtak i stortingssalen. Men i plenumsmøte tirsdag forrige uke var det ikke mindre enn to slike forslag fra SV som førte til enstemmige vedtak.

Det ene vedtaket har sitt utspring i at politikerne ønsker å hindre urimelig tilbakebetaling for uføre som får seg jobb.

– I dag retter et samlet storting opp en liten, men svært urettferdig feil i det norske trygdesystemet, nemlig at uføre mennesker som klarer å gjøre det alle politikerne drømmer om at de skal gjøre, nemlig å klore seg tilbake til arbeidslivet, kan ende opp med å bli straffet med store tilbakebetalingskrav til Nav, sa Mímir Kristjánsson (Rødt) under debatten i Stortinget.