Om  
Roy Steffensen
Terje Halleland

Frp-profilene tar ikke gjenvalg i 2025

Roy Steffensen og Terje Halleland har bestemt seg for ikke å ta gjenvalgt ved stortingsvalget i 2025. Begge to har representert Rogaland Frp i en årrekke. – Er klar for nye utfordringer, skriver Steffensen på Facebook fredag. 

Roy Steffensen (Frp) tar ikke gjenvalg i 2025. 
Roy Steffensen (Frp) tar ikke gjenvalg i 2025. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Veslemøy Hedvig Østrem

«Det er en tid for alt, og tiden min på Stortinget går mot slutten». 

Det skriver Frp-politiker Roy Steffensen på Facebook fredag. Han har representert Rogaland, og sitter i dag i finanskomiteen. 

Steffensen har også sittet i utdannings- og forskningskomiteen der han var leder i perioden 2017–21. 

Han tok valget for et halvt år siden, og begrunner det med at det var artigere å være i posisjon enn opposisjon, og at pendlertilværelsen er krevende for en småbarnspappa. 

– Jeg har i disse årene gått glipp av en rekke turneringer, foreldremøter, treninger og teaterforestillinger, og jeg ser frem til å være litt mer pappa, skriver han. 

Han kaller det et privilegium å få være stortingsrepresentant. 

– Jeg er takknemlig for tilliten jeg har fått fra velgerne, og for at partiet satset på en vanlig, ufaglært arbeidskar fra et fiskeoppdrett ute i havgapet, og at de attpåtil ga meg muligheten til å bli leder av utdannings- og forskningskomiteen i fire år, skriver Steffensen. 

I kommentarfeltet får han ros for innsatsen sin, og tidligere barne- og familieminister Solveig Horne (Frp) lover ham at det «finnes et liv utenfor politikken også». 

– Dette blir et savn for partiet, skriver hun. 

Rødt-representant Mìmir Kristjánsson, som også representerer Rogaland, kaller ham en «tvers gjennom redelig folkevalgt». 

– Du vil bli savna, ikke minst som svirebror ved storbyens vannhull, skriver han. 

Også Halleland gir seg

Også Terje Halleland går ut av politikken etter valget i 2025. De har ønsket å gi fylkeslaget god tid på å finne nye kandidater. 

Terje Halleland gir seg også. 
Terje Halleland gir seg også.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– At vi ikke tar gjenvalg, innebærer nok en litt mer omfattende prosess for fylkeslaget. Laget må bygges opp på nytt. Da fortjener Rogaland Frp så god tid som mulig. Jeg er imidlertid ikke bekymret. Vi har mange gode kandidater, sier Halleland til Stavanger Aftenblad.

Halleland sitter i energi- og miljøkomiteen og har også vært sentral i transport- og kommunikasjonskomiteen. Han møtte første gang på Stortinget i 2005, som vararepresentant. Det var han i to perioder. Så ble han valgt inn på fast plass i 2017. 

Omtalte personer

Roy Steffensen

Stortingsrepresentant (FrP), medlem, Finanskomiteen, nestleder, FrP Rogaland

Terje Halleland

Stortingsrepresentant (FrP), fraksjonsleder, Energi- og miljøkomiteen
byggmester

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00