Analyse av 
Veslemøy Hedvig Østrem

Har Pasientfokus fått smaken på vippeposisjonens makt?

Lakseskatt og statlige arbeidsplasser. To saker fra de siste ukene har ikke spesielt mye til felles – utover at Irene Ojala har avgjort utfallet. 

Ny stortingskvartett? Lakseskatt-enighet med fire partier på Stortinget torsdag: Ap, Sp, Pf og Venstre. I «bandet» spiller Eigil Knutsen, Geir Pollestad, Irene Ojala og Sveinung Rotevatn. 
Ny stortingskvartett? Lakseskatt-enighet med fire partier på Stortinget torsdag: Ap, Sp, Pf og Venstre. I «bandet» spiller Eigil Knutsen, Geir Pollestad, Irene Ojala og Sveinung Rotevatn. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Veslemøy Hedvig Østrem

Da Irene Ojala ble valgt inn som en enmannsgruppe fra Finnmark for listen Pasientfokus – med én sak på agendaen – var det ikke så mange som så henne som en relevant politisk motstander – eller medspiller.

Det kan være i ferd med å endre seg. Ojala har den siste uken vippet flertallet på Stortinget i to saker – en tung skattesak med politisk sprengkraft og en sterk symbolsak. En sak der hun spiller på lag med regjeringspartiene og en der hun gir dem et nederlag. 

Venstre ser foreløpig ut til å være hennes beste allierte. 

Altinget logoLøvebakken
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om løvebakken samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00