Analyse av 
Magnus Takvam

Høyre mot historisk valg – men selv Erna varer ikke evig

Det er høyst menneskelig at Erna Solberg nyter framgangen partiet opplever på meningsmålingene. Landsmøtet denne helgen vil bekrefte den gode stemningen, skriver Magnus Takvam, Altingets politiske kommentator. 

Spørsmålet i det videre er om Høyre nå er i ferd med å overta hegemoniet som det ledende brede styringspartiet i Norge fra sosialdemokratiet, eller om dette er et kortvarig blaff, skriver Magnus Takvam noen dager før Erna Solberg åpner partiets landsmøte. 
Spørsmålet i det videre er om Høyre nå er i ferd med å overta hegemoniet som det ledende brede styringspartiet i Norge fra sosialdemokratiet, eller om dette er et kortvarig blaff, skriver Magnus Takvam noen dager før Erna Solberg åpner partiets landsmøte. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Magnus Takvam

De mest spennende diskusjonene handler om temaer som lakseskatt, elektrifisering av sokkelen og kjernekraft, alle uten stor politisk sprengkraft – i Høyre. 

Slik meningsmålingene nå utvikler seg, kan høstens valg bli historisk ved at Høyre for første gang blir større enn Arbeiderpartiet nasjonalt. 

For partiet er helgens landsmøte først og fremst

Altinget logoLøvebakken
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om løvebakken samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her
0:000:00