LO går aktivt inn for å verve arbeidstagere med høyere utdanning

LO ønsker å favne dem som tradisjonelt sett ikke har vært LO-medlemmer. – Vi ser at det er grupper innenfor arbeidslivet som ikke nødvendigvis har følt seg like hjemme i LO, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik til Altinget. Akademikerne mener en eventuell konkurranse om å verve de samme arbeidstagerne er skjerpende for begge parter.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik er tydelig på at LO har en ambisjon om å være en organisasjon for arbeidstagere med høyere utdanning.
LO-leder Peggy Hessen Følsvik er tydelig på at LO har en ambisjon om å være en organisasjon for arbeidstagere med høyere utdanning.Foto: LO/Geir Anders Rybakken Ørslien
Christina GuldstadVeslemøy Hedvig Østrem

Da LO-lederen besøkte næringslivskonferansen Blues og Business i Notodden fortalte hun Altinget at LOs ambisjon er å favne alle.

– Vi vil både øke organisasjonsgraden, men også favne dem som tradisjonelt sett ikke har vært LO-medlemmer. Vi har lenge sett på servicesektoren, der organisasjonsgraden er lav. Men vi har også satt oss en ambisjon om at LO skal være en organisasjon for arbeidstagere med høyere utdanning, sa Peggy Hessen Følsvik.

– Vi har mange av dem allerede, men vi ser også at det er grupper innenfor arbeidslivet som ikke nødvendigvis har følt seg like hjemme i LO, som vi ønsker å ha som medlemmer, la hun til.

Altinget logoArbeidsliv
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om arbeidsliv samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00