Om  
Marie Sneve Martinussen
Sofie Marhaug

Martinussen innstilt som Rødt-leder – Marhaug foreslås som nestleder

Rødts valgkomité innstiller på Marie Sneve Martinussen som permanent partileder. Sofie Marhaug foreslås som ny 2. nestleder.

Rødts valgkomité innstiller at Marie Sneve Martinussen skal få fortsette som Rødts leder på permanent basis.
Rødts valgkomité innstiller at Marie Sneve Martinussen skal få fortsette som Rødts leder på permanent basis.Foto: Emilie Holtet/NTB
Ingrid Skovdahl

– Jeg tror knapt det ville vært mulig å få til noe bedre. Vi er veldig glade for at Marie Sneve Martinussen vil være leder i partiet, og at hun kan få med seg Sofie Marhaug som ny nestleder. Det vil styrke den politiske ledelsen i Rødt, sier Truls Drageset Dydland, leder av Rødts valgkomité, i en pressemelding.

Han forteller videre at innstillingen er enstemmig.

Marie Sneve Martinussen har vært fungerende partileder i Rødt siden i fjor sommer, da Bjørnar Moxnes måtte gå av etter avsløringer om tyveri.

Martinusen kunngjorde i februar at hun ønsket å stille seg til disposisjon som permanent leder av partiet. Hun er glad og takknemlig for at valgkomiteen ønsker å beholde henne på posten.

– Etter å ha vært med på Rødts eventyrlige vekst de siste ti årene, har jeg klare tanker om hvordan vi skal ta Rødt videre. Derfor stiller jeg meg til disposisjon som partileder. Jeg takker for tilliten fra valgkomiteen, ser fram til landsmøtet og til å gjøre en jobb sammen med tusenvis av medlemmer, velgere og venner av Rødt fra ulik bakgrunn landet over, sier Martinussen.

I tillegg til Martinussen, har valgkomiteen også innstilt på Sofie Marhaug som 2. nestleder. Charlotte Therkelsen ble valgt til partiets 1. nestleder i 2023, og er ikke på valg nå.

Valget av de nye lederne skjer i forbindelse med Rødts ekstraordinære landsmøte 24. mai. 

Les også

Omtalte personer

Marie Sneve Martinussen

Fungerende partileder (R), stortingsrepresentant for Akershus, medlem, finanskomiteen

Sofie Marhaug

Stortingsrepresentant for Hordaland, medlem, energi- og miljøkomiteen, medlem, Stortingets valgkomité

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00