Mens vi venter på Høyres tidslinje: Dette vet vi om Finnes-saken så langt

Hvorfor har det tatt så lang tid å sammenstille en liste over Finnes' aksjehandel? Og hvem visste hva, når? Mandag annonserte Høyre at en redegjørelse for gangen i saken vil bli offentliggjort i løpet av tirsdagen. – Jeg håper at det kommer en overbevisende tidslinje. Det er det beste for oss alle sammen, sier Audun Lysbakken (SV), medlem av Kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Sindre Finnes avgir sin stemme ved kommunevalget på Skjold skole i Bergen 11. september i år. Fire dager senere kommer Erna Solbergs kunngjøring om at Finnes' har drevet en svært omfattende aksjehandel under de åtte årene hun var statsminister.
Sindre Finnes avgir sin stemme ved kommunevalget på Skjold skole i Bergen 11. september i år. Fire dager senere kommer Erna Solbergs kunngjøring om at Finnes' har drevet en svært omfattende aksjehandel under de åtte årene hun var statsminister.Foto: Tuva Åserud/NTB
Ingrid SkovdahlSolveig Ruud

Høyre er i gang med å lage en egen tidslinje, som skal redegjøre for hvordan saken om Sindre Finnes' omfattende aksjehandel har blitt håndtert av partiet. Tidslinjen, som ifølge partiet skal offentliggjøres i løpet av tirsdag, skal blant annet bevise at Erna Solberg og Høyre-ledelsen ikke har hemmeligholdt informasjon om saken i forbindelse med valget 11. september. 

Audun Lysbakken (SV), medlem i Kontroll- og konstitusjonskomiteen, forventer at Høyre med denne tidslinjen kan vise at de ikke faktisk har sittet på vesentlig mer informasjon enn det de offentliggjorde i tiden før valget. I tillegg bør den også vise at det ikke er grunnlag for å mene at Høyre burde skjønt at de skulle skaffet seg den informasjonen tidligere.

– Jeg håper at det kommer en overbevisende tidslinje. Det er det beste for oss alle sammen, sier Lysbakken til Altinget.

Altinget logoLøvebakken
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om løvebakken samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00