Om  
Adele Matheson Mestad

NIM-direktør valgt inn i Cappelen Damm-styret

Adele Matheson Mestad, direktør i Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM), er valgt inn i styret til Cappelen Damm. Det er også medgründer av AI-selskapet Aiba, sivilingeniør og start-up-profil Anne Lise Waal.

NIM-direktør Adele Matheson Mestad er valgt i styret til Cappelen Damm.
NIM-direktør Adele Matheson Mestad er valgt i styret til Cappelen Damm.Foto: Norges institusjon for menneskerettigheter
Ingrid Skovdahl

– Det er akkurat denne kompetansen Cappelen Damm trenger. Jeg er sikker på at Matheson Mestad og Waal med sin kompetanse vil styrke Cappelen Damm når vi skriver et nytt kapittel i forlagets stolte historie, sier konsernsjef i Egmont, Steffen Kragh, i en pressemelding fra Cappelen Damm.

Med de to nye styremedlemmene ønsker Cappelen Damm nå å styrke kompetansen og erfaringen når det gjelder spesifikke fremtidsutfordringer som ytringsfrihet og teknologi.

Adele Matheson Mestad er direktør i Norges institusjon for menneskerettigheter og tidligere medlem av ytringsfrihetskommisjonen. Hun har blant annet markert seg som en sterk stemme når det gjelder spørsmål om teknologiens påvirkning på ytringsfriheten.

– Ytringsfrihet handler ikke bare om friheten til å si det man mener, men å gjøre ytringsrommet tilgjengelig og større. Jeg oppfatter det som selve bunnplanken i et forlag som Cappelen Damm, sier hun.

– Gjennom sin publisistiske historie og fremtidige samfunnsoppdrag er utfordringen å bære frem flere av vår tids viktigste stemmer, gjennom litteraturen. Forlaget har også et viktig samfunnsoppdrag i utviklingen av gode lærebøker og læringsressurser på nett, som er byggesteiner i barns rett til utdanning, mener Mestad. 

Les også

Anne Lise Waal er medgründer av AI-selskapet Aiba, og var tidligere teknologidirektør i det norske Attensi, som utvikler en teknologiplattform for spill- og simuleringsbasert opplæring til næringslivet.

– Jeg er spent på hvordan de strategiske diskusjonene i en så viktig institusjon som Cappelen Damm er, både når det gjelder forlagets fremtidige rolle og kanskje særlig på forretningsutvikling og teknologi. Også håper jeg min erfaring og kompetanse kan være et bidrag inn i de samtalene, sier Waal.

I tillegg til Adele Matheson Mestad og Anne Lise Waal har Cappelen Damm-styret også fått en ny styreleder, da konsernsjef Steffen Kragh har valgt å tre til side. Kragh blir værende som styremedlem, men overlater lederskapet til danske Lars Boesgaard, som tidligere har vært styremedlem og som leder forlaget Lindhardt & Ringhof.

Dette er Cappelen Damms nye styre:

  • Lars Boesgaard Styrets leder (fra 23.6)
  • Steffen Kragh Styremedlem (fra 23.6)
  • Anne Carine Tanum Styremedlem
  • Adele Matheson Meder Styremedlem (fra 23.06)
  • Anne Lise Waal Styremedlem (fra 23.06)
  • Martin Austnes Styremedlem (ansattrepresentant)
  • Knut Vegard Bergem Styremedlem (ansattrepresentant)
  • Wenche Grønmyr Styremedlem (ansattrepresentant)
Omtalte personer

Adele Matheson Mestad

Direktør, Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM)
Master of Laws - LLM, International Legal Studies (New York University, 2012), Master, rettsvitenskap (Universitet i Oslo, 2006), Forsvarets Sjefskurs (Forsvarets Høyskole)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00