NSM-direktør: – For lite teknologiforståelse hos de folkevalgte

Nasjonale sikkerhetsmyndighet (NSM) mener et nasjonalt kompetanseløft er nødvendig for å møte sikkerhetsutfordringene landet står overfor. – Det er helt avgjørende at vi har folkevalgte med teknologikompetanse, sier NSM-direktør Sofie Nystrøm til Altinget.

For å
møte på de sikkerhetsfaglige utfordringene landet står i, mener NSM-direktør
Sofie Nystrøm det er nødvendig at landets folkevalgte har tilstrekkelig teknologiforståelse.
– Den kompetansen må bygges, og det løftet må iverksettes nå, sier Nystrøm til
Altinget. Bildet er tatt under årets sikkerhetskonferanse i regi av NSM.
For å møte på de sikkerhetsfaglige utfordringene landet står i, mener NSM-direktør Sofie Nystrøm det er nødvendig at landets folkevalgte har tilstrekkelig teknologiforståelse. – Den kompetansen må bygges, og det løftet må iverksettes nå, sier Nystrøm til Altinget. Bildet er tatt under årets sikkerhetskonferanse i regi av NSM.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Christina Guldstad

Denne uken møtte Sofie Nystrøm, direktør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) og forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) for å overrekke dem en rapport med sikkerhetsfaglige råd.

NSM legger i sin rapport ikke skjul på at Norge står overfor betydelige sikkerhetsutfordringer frem mot 2030. Rapporten tar utgangspunkt i at fremmede stater og trusselaktørers bruk av teknologi kan utvikle seg raskere enn åpne demokratiers evne til å beskytte seg.

Altinget logoForsvar
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om forsvar samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00