Anmeldelse av 
Jette F. Christensen

Ny bok om antisemittisme på venstresiden – vier overraskende lite plass til norsk venstreside

Torkel Brekkes nye bok «Ingen er uskyldig – antisemittisme på venstresiden» er grundig og opplysende, men måten boken argumenterer på, vil nok stå i veien for dugnaden, skriver skribent, statsviter og Altinget-spaltist Jette F. Christensen i denne anmeldelsen.

Det kan virke som at Brekke prøver å fortelle mennesker som er&nbsp;<i>for</i> boikott av Israel, fordi vedkommende er kritisk til Israels fremferd på vestbredden, at standpunktet har en annen begrunnelse: Anti-semittisme. Det er vanskelig å fortelle noen at de har andre intensjoner enn det de selv mener de har, fordi du har en teori å vise til det. Da er det kanskje ikke så rart noen blir irritert, skriver Jette F. Christensen.
Det kan virke som at Brekke prøver å fortelle mennesker som er for boikott av Israel, fordi vedkommende er kritisk til Israels fremferd på vestbredden, at standpunktet har en annen begrunnelse: Anti-semittisme. Det er vanskelig å fortelle noen at de har andre intensjoner enn det de selv mener de har, fordi du har en teori å vise til det. Da er det kanskje ikke så rart noen blir irritert, skriver Jette F. Christensen. Foto: Berit Roald/NTB
Jette F. Christensen
Icon / RatingIcon / RatingIcon / RatingIcon / RatingIcon / RatingIcon / Rating
Ingen er uskyldig – Antisemittisme på venstresiden
Torkel Brekke
248 sider, Cappelen Damm

Jeg tror bredden av norsk venstreside vil lese boken i gangen mens de snører på seg skoene for å gå ut og bekjempe jødehat internt. Men boken forteller dem ikke hvor de skal gå. 

Politikk har det til felles med fotballen at noen søker den som unnskyldning for å lage bråk. Eller pynte vold og hat. Rettferdiggjøring av vold og romantisering av terror er politikkens desidert grusomste side.