Om  
Mímir Kristjánsson
Magnus E. Marsdal

Starter ny podkast

Rødt-politiker Mímir Kristjánsson har startet podkast sammen med Magnus Marsdal, leder av tankesmien Manifest.

Ingrid Skovdahl

«To tydelige typer løser verdensproblemer over en lav sko, mens både høyre- og venstresida får gjennomgå. Anrettet på en seng av nagende tvil.» Slik lyder Mímir Kristjánssons (R) og Manifest-leder Magnus Marsdals egen beskrivelse av deres nye podkast «Mímir & Marsdal – den venstrevridde podkasten», som ble lansert 13. oktober.

I et intervju med Aftenposten lørdag fortalte Kristjánsson og Marsdal at de blant annet har ambisjoner om å trykke på venstresidens ømme punkter gjennom å bringe temaer som norsk sikkerhetspolitikk, krigen i Ukraina og Nato på bane. De vil også invitere gjester som representerer helt andre syn enn de selv står for.

– Jeg kjenner et behov for å gå inn i de store problemene som er uløst på venstresiden, kanskje det urene til og med, sa Kristjánsson til avisen.

– Venstreoffentligheten i Norge foregår stort sett i Klassekampen og papiravisene. Men knapt noen under 45 leser papiravis. At vi ikke engang klarer å oversette ord som «woke» til norsk, er et symptom på at det knapt finnes en venstreoffentlighet, mente Marsdal.

Podkasten produseres av Manifest media og vil utgi en ny episode hver torsdag.

Omtalte personer

Mímir Kristjánsson

Stortingsrepresentant (R), medlem, arbeids- og sosialkomiteen

Magnus E. Marsdal

Leder av Manifest Tankesmie, journalist, sakprosaforfatter

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00