Sveriges regjering reiser ikke søksmål mot EU i sak om minstelønn – Danmark står igjen alene

På tross av et nei fra den svenske regjeringen, vil det danske fagforbundet 3F fortsatt bringe direktiv om minstelønn inn for EU-domstolen. Den danske regjeringen har ennå ikke tatt stilling.

Svenskene ønsker ikke å bringe direktiv om minstelønn inn for EU-domstolen – men hva gjør danskene? Senest 18. januar 2023 må den (eventuelt nye) danske regjeringen ha truffet en avgjørelse.
Svenskene ønsker ikke å bringe direktiv om minstelønn inn for EU-domstolen – men hva gjør danskene? Senest 18. januar 2023 må den (eventuelt nye) danske regjeringen ha truffet en avgjørelse.Foto: Jonas Berge/NTB

Den svenske regjeringen har ingen planer om å reise sak for EU-domstolen for å få direktivet om en EU-minstelønn avvist.

Det opplyser landets viseminister for arbeid, Paulina Brandberg (Liberalerna), til Altinget i Sverige. Kunngjøringen betyr at den danske regjeringen, som ennå ikke har tatt stilling i saken, står igjen alene. Da direktivet var til avstemning, var Danmark og Sverige de eneste landene som stemte mot.

 

{{toplink}}
Altinget logoArbeidsliv
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om arbeidsliv samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
Les også

0:000:00