Om  
Monica Mæland

Tidligere justisminister blir administrerende direktør i Bergen Næringsråd

Monica Mæland forlater advokatfirmaet Schjødt og blir administrerende direktør i Bergen Næringsråd.

Monica Mæland blir administrerende direktør i Bergen Næringsråd.
Monica Mæland blir administrerende direktør i Bergen Næringsråd. Foto: Eivind Senneset
Ingrid Skovdahl

Monica Mæland har fått stillingen som ny administrerende direktør i Bergen Næringsråd, skriver organisasjonen i en pressemelding onsdag. 

– Jeg får nå en enestående mulighet til å jobbe med og for de bedriftene og arbeidsplassene vi har i Bergen og på Vestlandet i dag og de nye som må skapes. Vi lever i en urolig tid hvor rammebetingelser og endringer skjer raskt, sier hun i pressemeldingen.

Mæland kommer fra stillingen som partner i Advokatfirmaet Schjødt og har hatt en lang karriere som Høyre-politiker. Fra 2013 til 2021 var hun næringsminister, kommunal- og moderniseringsminister og justis- og beredskapsminister i Erna Solbergs to regjeringsperioder. Hun har også vært byrådsleder i Bergen i ti sammenhengende år, fra 2003 til 2013.

Som administrerende direktør for den største medlemsorganisasjonen for næringslivet i bergensregionen, vil Mæland gå en spennende og utfordrende tid i møte. Behovet for omstilling til ny og mer bærekraftig verdiskaping i byen og regionen er stort, og målene for ny eksportrettet virksomhet er ambisiøse. Styreleder i Bergen Næringsråd, Katrine Trovik, er fornøyd med rekrutteringen og ser frem til å få en samlende og samfunnsengasjert leder i front.

 – Med Monica Mæland får Bergen Næringsråd en samfunnsengasjert leder med et unikt utgangspunkt for å sette retning for utviklingen av vår region. Monica har gjennom sine mangeårige toppverv i politikken vist at hun er løsningsorientert og opptatt av å skape resultater gjennom samspill med andre. Vi er trygge på at hun blir en samlende leder med en sterk og tydelig stemme for næringslivet på Vestlandet, sier hun.

Monica Mæland tiltrer den nye stillingen ved kommende årsskifte. Hun vil da avløse nåværende administrerende direktør Marit Warncke, som planlagt.

Omtalte personer

Monica Mæland

Direktør, Bergen Næringsråd
cand.jur (Universitetet i Oslo, 1994)

E-post Politikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon