To ungdomspartier tillater ikke kritiske ytringer eksternt. – Veldig problematisk, mener forsker

Medlemmene i Rød Ungdom og Fremskrittspartiets Ungdom får ikke lov til å uttale seg kritisk om partiets egen politikk eksternt. – Hvis man skal være kjempeenige om alt, sier man jo i praksis at folk må lyve, sier Svein Erik Tuastad, førsteamanuensis i statsvitenskap.

Medlemmer av Fremskrittspartiets Ungdom og Rød Ungdom får ikke lov til å komme med ytringer som er kritiske eller strider mot partienes politikk, når de befinner seg i en ekstern sammenheng. – Jeg tror kanskje at noen kan lese dette som drøyere enn det er, sier RU-leder Liv Smith-Sivertsen til Altinget. FpU-leder Simen Velle har ikke svart på Altingets henvendelser.
Medlemmer av Fremskrittspartiets Ungdom og Rød Ungdom får ikke lov til å komme med ytringer som er kritiske eller strider mot partienes politikk, når de befinner seg i en ekstern sammenheng. – Jeg tror kanskje at noen kan lese dette som drøyere enn det er, sier RU-leder Liv Smith-Sivertsen til Altinget. FpU-leder Simen Velle har ikke svart på Altingets henvendelser.Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
0:000:00