Tydelig opptur for Venstre – søker makt i flere kommuner

Venstre gjør et betydningsfullt byks opp til blanke 5,0 prosent i årets kommunevalg. – Jeg tror ikke vi har vært så sammensveiset så lenge jeg har vært med i Venstre. Det er et helt nytt Venstre du ser under Guris ledelse, og det gleder vi oss over, forklarte nestleder Abid Raja da Altinget besøkte valgvaken på Salt i Oslo.

Det ble ikke noe brakvalg for Venstre i årets kommune- og fylkestingsvalg – men likevel en fremgang av betydning. Partiet hadde derfor god grunn til å feire på partiets valgvake på Salt i Oslo.
Det ble ikke noe brakvalg for Venstre i årets kommune- og fylkestingsvalg – men likevel en fremgang av betydning. Partiet hadde derfor god grunn til å feire på partiets valgvake på Salt i Oslo.Foto: Frederik Ringnes/NTB
Ingrid Skovdahl

Det var full fest på Salt da Venstre holdt valgvake mandag kveld. Partiet hadde hatt store forhåpninger om et byks fremover – noe som til en viss grad også inntraff.

Da den første valgdagsmålingen ble presentert klokken 21, fikk Venstre et tall som vitnet om en svak oppgang: 5,0 prosent i kommunestyrevalget, ifølge TV 2.

– Hvis dette blir resultatet, er vi ganske fornøyd altså, sa en munter Abid Raja til Altinget.

Altinget logoEU/EØS
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om EU/EØS samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00