Om  
Øyvind Bakke

Ny administrerende direktør for Sykehuset i Vestfold

Sykehuset i Vestfold har ansatt Øyvind Bakke som ny administrerende direktør. Han overtar stillingen etter Stein Kinserdal, som går av med pensjon til sommeren.

Øyvind Bakke ble i fjor premiert med Årets helselederpris. Han har i en årrekke jobbet som leder for ulike helseforetak og -bedrifter. Nå er han ansatt som ny administrerende direktør for Sykehuset i Vestfold.
Øyvind Bakke ble i fjor premiert med Årets helselederpris. Han har i en årrekke jobbet som leder for ulike helseforetak og -bedrifter. Nå er han ansatt som ny administrerende direktør for Sykehuset i Vestfold.Foto: C-Medical Group / NTB Kommunikasjon
Ingrid Skovdahl

Ansettelsen ble gjort i et ekstraordinært styremøte 31. januar, opplyser Sykehuset i Vestfold i en pressemelding.

Øyvind Bakke kommer fra stillingen som administrerende direktør i den skandinaviske bedriften C-Medical Group, som er leverandør av private helsetjenester. Før dette var han administrerende direktør for Helse Møre og Romsdal. Han har også vært sykehusdirektør i Aleris Helse og hatt ulike lederstillinger ved Akershus Universitetssykehus.

– Vi er glade for at Bakke har takket ja til å lede SiV fremover. Han har lang erfaring både fra offentlig og privat sykehusdrift, med gode resultater. Han har hatt legitimitet i fagmiljøene også gjennom krevende endringsprosesser. Denne kompetansen blir viktig i møtet med de utfordringene SiV og helsetjenesten står ovenfor, sier Per Christian Voss, styreleder for Sykehuset i Vestfold.

Øyvind Bakke gleder seg til å komme i gang og ser særlig frem til å bidra i utviklingen av fremtidens helsetjenester.

– Jeg har alltid hatt et brennende engasjement for den offentlige spesialisthelsetjenesten. Slik jeg ser det har SiV svært gode forutsetninger for å bygge og skape fremtidens helsetjenester for befolkningen i Vestfold. Jeg gleder meg til å gå i gang med arbeidet og ikke minst til å bli kjent med og samarbeide med fagmiljøene, sier Bakke.

Bakke er utdannet sykepleier og har en mastergrad i offentlig administrasjon for Handelshøyskolen i København. I 2023 ble han tildelt Årets helselederpris av Norsk sykehus- og helsetjenesteforening.

Han tiltrer den nye stillingen etter nærmere avtale, men senest 1. juni. Det skjer i forbindelse med at nåværende administrerende direktør Stein Kinserdal går av med pensjon.

Les også

Omtalte personer

Øyvind Bakke

Administrerende direktør Sykehuset i Vestfold
Master i offentlig administrasjon (handelhøjskolen i København, 2012), sykepleier

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024