Verken Rødt, SV eller Høyre har kritisert regjeringens føringer om kostholdsråd. Dette er grunnen

Venstre og MDG gikk hardt ut da regjeringen varslet at den ikke vil innlemme bærekraft som en premiss for nye kostholdsråd. Fra andre partier har det vært taust. De vet nemlig ikke hva de skal mene.

Høyres helsepolitiske talsperson Tone W. Trøen opplyser at Høyre ikke har tatt stilling til hva som skal legges til grunn for de norske kostholdsrådene.
Høyres helsepolitiske talsperson Tone W. Trøen opplyser at Høyre ikke har tatt stilling til hva som skal legges til grunn for de norske kostholdsrådene.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Solveig Ruud

– Spinnvilt uansvarlig. Det var reaksjonen fra Venstre da det nylig ble kjent at regjeringen mener kostholdsrådene skal begrunnes med hva som er sunt for helsen og bare det. Dermed velger regjeringen å se bort fra anbefalingene fra en nordisk ekspertgruppe.

– Det er helt uakseptabelt og spinnvilt uansvarlig at regjeringen sier nei til at klima, miljø og bærekraft skal ligge til grunn for nye norske kostråd, sa Venstres Alfred Bjørlo da regjeringens avgjørelse ble kjent.

Bjørlo er både er næringspolitisk og helsepolitisk talsperson i Venstre. Også fra MDG fikk regjeringen gjennomgå.

Altinget logoHelse
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om helse samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00