Alle ministre er klimaministre, sier regjeringen. Ren grønnvasking, mener MDG-leder 

MDG-leder Arild Hermstad mener landbruksminister Sandra Borchs utspill om at middag uten kjøtt ikke er middag står i sterk kontrast til budskapet om at alle Støres ministre er klimaministre.

MDG-leder Arild Hermstad mener det er villedende å påstå at alle ministre i Jonas Gahr Støres regjering er klimaministre, og kaller derfor påstanden for ren grønnvasking.
MDG-leder Arild Hermstad mener det er villedende å påstå at alle ministre i Jonas Gahr Støres regjering er klimaministre, og kaller derfor påstanden for ren grønnvasking. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Elisabeth Bergskaug

«I Støres regjering er alle ministre klimaministre», sa fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) da han mottok siste rapport fra FNs klimapanel på vegne av regjeringen mandag, i klima- og miljøminister Espen Barth Eides fravær. 

Påstanden fra Skjæran er feil, mener SV-politiker Lars Haltbrekken og MDG-leder Arild Hermstad.

– Det er flere ministre som tar ansvar for å øke utslippene, øke vår avhengighet av for eksempel olje og gass, og som tar ansvar for å bygge nye motorveier og øke utslippene gjennom det, sier Haltbrekken til Altinget, og fortsetter: