Debatt

FpU: Regjeringens energiprosjekt feiler

Vi er nødt til å satse på energikilder som er tilpasset norske forhold. Men det sitter regjeringen og blånekter for. For hver eneste gang Fremskrittspartiet fremmer forslag i Stortinget om kjernekraft, så stemmer regjeringspartiene blankt nei, skriver lederne i FpU Sunnmøre og FpU Lier.

Theodor Vik Thorkildsen (t.v.) er leder i Lier FpU. Lars Mikael Barstad Løvold (t.h.) er leder i Sunnmøre FpU.
Theodor Vik Thorkildsen (t.v.) er leder i Lier FpU. Lars Mikael Barstad Løvold (t.h.) er leder i Sunnmøre FpU.Foto: Privat
Lars Mikael Barstad Løvold
Theodor Vik Thorkildsen
Dette er et debattinnlegg, og innholdet står for skribentens regning. Alle innlegg hos Altinget skal overholde presseetiske regler.

De siste ukene har vi hatt en enorm kuldebølge over store deler av landet. Vi har sett hva kulden kan gjøre med de elektriske bussene og andre deler av infrastrukturen vår. Noe som kulden også viser, er hvor sårbar vindkraft er.

For noen uker siden kunne man se at store vindparker sto helt uten strømproduksjon i Canada. Ikke fordi det ikke var vind, men fordi det var for kaldt. Den nye energiformen som dagens regjering ønsker å bygge ut i gigantisk monn, har altså stor risiko for å ikke fungere når det er kaldest og man trenger energien mest. De samme politikerne nekter å satse på kjernekraft i Norge.

Regjeringen stemmer også nei til å la private aktører, fylkeskommuner eller kommuner opprette kjernekraftverk

Thorkildsen og Løvold
Ledere i FpU-lokallag

Vi er nødt til å satse på energikilder som er tilpasset norske forhold. Men det sitter regjeringen og blånekter for. For hver eneste gang Fremskrittspartiet fremmer forslag i Stortinget om kjernekraft, så stemmer regjeringspartiene blankt nei.

Det er ikke kun at staten skal opprette kjernekraftverk de stemmer nei til, de stemmer også nei til å la private aktører, fylkeskommuner eller kommuner opprette kjernekraftverk. Innlandet fylkeskommune har for eksempel satt kjernekraft på agendaen, og private aktører har sagt at de er villige til å ta seg av hele kostnaden for produksjon og lagring.

Vi har altså en regjering som nekter å la næringslivet etablere seg i Norge for å skape en vare som både vi og resten av Europa så sårt trenger, nemlig strøm. Istedenfor ønsker regjeringen å fortsette å øse ut milliarder i skattepenger for å bygge flere vindparker både på land og til havs. Dette mener vi i Fremskrittspartiets Ungdom er helt hodeløst.

Tidligere dette året måtte Equinor stenge ned en flytende vindpark på grunn av behov for vedlikehold langt tidligere enn noen eksperter trodde, samtidig ser det ut til at vindmøllene på land kan risikere å bli stengt ned grunnet for kalde værforhold. Må Norge stå bekmørkt, kaldt og uten strøm før dagens regjering forstår hvor viktig det er å satse på gode og pålitelige energikilder som kjernekraft?

Les også

---

Presisering: Lars Mikael Barstad Løvold er også politisk nestleder i Ungdom mot EU, men har skrevet dette innlegget i sin rolle som leder i Sunnmøre FpU.


E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00