Analyse av 
Veslemøy Hedvig Østrem

Juni-målingen: Fem grunner til at alarmen bør gå i Ap og Sp

Det lille blusset i mai-målingen er snudd til en helsvart juni-måling for de to regjeringspartiene. Her er fem funn fra Opinions måling for Altinget og ABC Nyheter som forklarer hvorfor Ap og Sp sliter – vel tre måneder før valget. 

Juni-målingen fra Opinion for Altinget og ABC Nyheter er begredelig lesing for Trygve Slagsvold Vedum og Jonas Gahr Støre. 
Juni-målingen fra Opinion for Altinget og ABC Nyheter er begredelig lesing for Trygve Slagsvold Vedum og Jonas Gahr Støre. Foto: Javad Parsa / NTB
Veslemøy Hedvig Østrem

1. Det er Rødt som vinner velgere på venstresiden

Kalenderen viser juni, temperaturen stiger både til vanns og til lands, og nå kommer velgernes temperaturmåler – meningsmålingene – på rekke og rad.

I Opinions stortingsmåling for Altinget og ABC Nyheter er det ikke så store justeringer, men flere er interessante. Bare Rødts oppgang er signifikant – de andre befinner seg innenfor feilmarginen.

Rødt er i medvind og måles til 8,6 prosent. Partiet blir med det marginalt større en SV (8,3), og langt større en Sp som lander på katastrofale 5,2 prosent, altså enda lavere enn snittet av målingene fra mai viste (6,1).

Altinget logoKlima og Energi
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om klima og energi samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00